Távoli elérés

 

Az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés a Nagy Utazás 3 távoli elérésének lehetőségeivel kapcsolatban. Összeállítottunk egy anyagot, mely ezeket mutatja be.
FONTOS, hogy ha lehetőséget biztosítunk a NU3 távoli elérésére, akkor a rendszerünk és hálózatunk biztonságra is fokozatosabban kell figyelni.


1.    TEAMVIEWER vagy Anydesk elérés

Az irodában folyamatosan fut egy gépen a Teamviewer (távoli vezérlés engedélyezése -fix belépési adatokkal) és ezt a gépet távolról egy másik Teamviewer programmal el tudjuk érni és programokat lehet rajta futtatni.
Egyidejűleg egy kapcsolatot lehet ezzel távolról kiépíteni és, ha a NU3 adatbázis egy kliens gépen fut, amin dolgoznak, akkor az elérés nem működőképes.
Ez egy fős irodánál működhet vagy ott ahol szerverként fut a NU3 és nem munkaállomás, amin dolgoznak.
A Teamviewer ingyenes verziója egy idő után lekorlátoz mivel üzleti célú felhasználás fog érzékelni. Erre jobb megoldás az Anydesk. Anydesknél egy felhasználó free.

 

2.    FIX IP

Az iroda az internetszolgáltatójától meg kell rendelni a fix IP szolgáltatás. A távoli gépre feltelepítjük a NU3-at és annak a config állományába beállítjuk az iroda fix IP címét (az irodában engedélyezni kell az SQL port elérését.)
 

3.    VPN
Az irodában kialakítunk egy VPN-t (virtuális magánhálózat), mely lehet szoftveres és hardveres is, majd a távoli gépet ennek a hálózatnak a részévé tesszük. További információk
 

4.    NU3 felhőszolgáltatás

A FOLTnet NU3 felhőjébe feltelepítjük az iroda adatbázisát (nem kell külön szerver gép, mentés megoldás) az irodába fix IP-t ebben az esetben is kell rendelni, mert csak fix IP-ről engedünk be felhasználót. A távoli gépet VPN-en keresztül engedjük be az irodai hálózatba. Tovább információk

 

TOP